Kasdieniai ir mums įprasti dalykai iš tiesų nėra tokie paprasti, kaip mums atrodo. Štai keli įdomūs faktai apie maistą, kurių galbūt dar nežinojote!
Aitriųjų pipirų spalva nieko nesako apie jų skonį. Žiūrėti reikia į dydį: kuo pipiras mažesnis, tuo aitresnis.
Nepatikėsite, bet uodai iš tikrųjų labiau „limpa“ prie tų, kurie neseniai valgė bananų.
Avokadai – itin nenuspėjami vaisiai.
Niekada neduokite paukščiams avokado – net jei itin norisi ar jūsų prašo. Paukščiams šie vaisiai labai nuodingi.
Kiekviename iš šių butelių vanduo skiriasi. Jūs niekada nerasite dviejų gamintojų, kurie siūlytų vienodą vandenį.
Cheminiai dažikliai maiste sukelia vaikų hiperaktyvumą (ypač – raudoni ir geltoni).
Kavos pupelės – visai ne pupelės, o kavamedžio uogos.
Kamambero sūrį reikėtų vartoti kaip galima arčiau galiojimo laiko pabaigos, bet jokiu būdu – ne pasibaigus galiojimo laikui.
Jeigu prieš valgį suvalgysite mažą gabaliuką šokolado, kraujyje pakils gliukozės lygis, dėl ko sumažės alkio jausmas ir rizika persivalgyti.
Bet koks maistas skanesnis naktį. Visada. Be jokių išimčių.
Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..
Kitas faktas
Komentarai