Šaltasis metų sezonas ne visada praeina be ligų, net jeigu kruopščiai laikomės asmens higienos, šiltai rengiamės, geriame arbatas ir net valgome česnakus. Kaip sustiprinti savo imunitetą ir padidinti atsparumą ligoms? Sveikos mitybos šalininkai siūlo... kviečių gemalus.
Gerai sveikatai – žiupsnelis kviečių gemalų kasdien
Pasak sveikos mitybos specialistų, maistiniai kviečių gemalai – tai natūralus vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Ypač jie naudingi žiemos metu, kai lauke šalta, plinta įvairūs virusai, o visiems šeimos nariams ypač svarbu stiprinti savo imunitetą bei pasirūpinti gera savijauta.
Kviečių gemalai gaunami iš kviečio grūdo branduolio. Jame kaupiamos pačios vertingiausios medžiagos – naudingi vitaminai ir mikroelementai. Maistiniuose kviečių gemaluose yra daug A, A1, B1, B2, B6, D2, E, PP vitaminų, baltymų, angliavandenių, polinesočiųjų riebalų rūgščių. Taip pat juose gausu mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, kalcis, magnis, cinkas, geležis, varis, fosforas ir natris, kurios patekusios į organizmą stiprina imunitetą.
Kviečių gemaluose esantis cinkas padeda daugintis leukocitams, baltiesiems kraujo kūneliams, kurie yra pagrindinė imuninės sistemos dalis, kovojanti su infekcijomis ir ligomis. Cinkas taip pat padeda išlaikyti sveiką odą ir nepažeistas gleivių membranas – pirmąsias kliūtis, su kuriomis susiduria į organizmą patekusios infekcijos.
Moksliniais tyrimais įrodyta, kad vartojant kviečių gemalus, sustiprinamas antioksidantų aktyvumas organizme. Tuo tarpu antioksidantai, kaip žinoma, sunaikina ligas sukeliančius mikroorganizmus bei sumažina arba iš viso pašalina sunkių ligų tikimybę, taip stiprindami žmogaus imuninę sistemą.
Komentarai