Maisto produktų daiginimas yra laikomas vieninteliu jo perdirbimo būdu, kuomet žymiai padidėja maistinė vertė. Daiginti grikiai pasižymi itin stipriomis antioksidacinėmis savybėmis. Negana to, žmogaus organizmas žymiai geriau įsisavina visus reikiamus vitaminus ir mineralus iš daigintų grikių, negu iš jų pirminės formos.
Daigintų grikių nauda organizmui:
Beje, nustatyta, kad grikių daiginimas, gali padidinti šiame produkte: baltymų, riebalų, aminorūgščių, B grupės vitaminų ir tam tikrų fermentų kiekį, o taip pat sumažinti, sudėtyje esančius fermentų inhibitorius (fitino rūgštį), kurie gali apsunkinti virškinimą ir naudingų medžiagų įsisavinimą.
Jei be perstojo rėktum 8 metus, 7 mėnesius ir 6 dienas, tai pagamintum pakankamai energijos užvirinti vandenį vienam kavos puodeliui
Kitas faktas
Komentarai