Cholesterolį galima nugalėti valgant tinkamą maistą

Cholesterolį galima nugalėti valgant tinkamą maistą

Maistas gali ir susargdinti, ir išgydyti – šią tiesą vis garsiau girdime net ir iš tradicinės medicinos atstovų.

Viena pavojingiausių civilizacijos rykščių – aukštas cholesterolis – kaip niekas kitas paklūsta šiai tiesai. Cholesterolio kiekis kraujyje priklauso nuo daugelio priežasčių, tačiau jo perteklius dažniausiai pasitaiko riebų maistą valgančių, mažai judančių, nutukusių žmonių kraujyje. Gydytojai sako, kad Lietuvoje beveik 70 proc. suaugusių gyventojų turi padidintą cholesterolio lygį. Tai reiškia, kad „blogasis“ cholesterolis gresia toli gražu ne pagyvenusio amžiaus žmonėms.

Lietuvos parduotuvių lentynose neseniai atsiradęs naujas produktas cholesteroliui mažinti – margarinas „Flora pro.activ“ – europiečių išbandytas ir naudojamas jau ne vienerius metus. Beveik dešimt metų mokslininkai kūrė ir tyrė augalinius sterolius ir jų poveikį žmogaus cholesteroliui. Įrodžius, kad iš augalų gaunami steroliai veiksmingai kovoja su „bloguoju“ cholesteroliu, mokslininkai ėmėsi ieškoti būdų, kaip šiuos sterolius įtraukti į žmonių mitybą ir suteikti galimybę natūraliu būdu mažinti pavojinguosius kraujo riebalus.

Klinikinių tyrimų metu įrodyta, kad per dieną suvartojant po 1,5–2,4 g augalinių sterolių cholesterolio kiekis kraujyje sumažėja 7–10% per 2–3 savaites. Mokslininkų maisto gamintojų laboratorijose buvo atrastas būdas pateikti šiuos sterolius kaip margariną, kurio per dieną reikia suvalgyti iki 30 gramų, arba 3-4 riekeles, apteptas šiuo produktu.



Ilgai stebėtas margarino, pavadinto „Flora pro.activ“, poveikis leido padaryti išvadą, kad cholesterolio lygį galima sumažinti iki 15 proc., jei bus laikomasi rekomendacijos kasdien suvalgyti reikiamą kiekį augalinių sterolių turinčio margarino, pradėti aktyviau judėti ir sureguliuoti savo mitybą.

2 psl. »

Komentarai (2)

Ateistė 2012-09-19 18:42
Netikiu
stanislava 2012-09-19 14:38
dabar tiek yra daug viska zinanciu sunku ir susigaudyti

Ar žinote, kad...

Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus

Kitas faktas