Arbatos greitesnei medžiagų apykaitai

Arbatos greitesnei medžiagų apykaitai

Jei norite numesti šiek tiek svorio, galite sportuoti, laikytis dietų arba išbandyti įvairias procedūras (masažus, įvyniojimus ir pan.). Arba tiesiog dažniau pasilepinti kuria nors iš žemiau pateiktų arbatų – tai ir skanu, ir sveika!
 
Imbierų arbata. Imbierai stimuliuoja kraujo apytaką, greitina medžiagų apykaitos procesus ir degina riebalus – dėl šių priežasčių tokia arbata labai išpopuliarėjo kaip svorio metimo priemonė. Supjaustykite imbierą gabaliukais, užpilkite vandeniu ir pavirkite 20 minučių. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir gerkite su medumi arba citrina.
 
Arbata su imbierais. Galite užsiplikyti žaliosios arbatos, palaukti 5 minutes, perpilti į termosą ir įmesti kelis gabaliukus džiovinto imbiero. Arbatą galėsite gerti po pusvalandžio. Tokia arbata ne tik padės sulieknėti, bet ir sulėtins senėjimo procesus, padės įveikti kosulį ir peršalimą.
 
Aviečių arbata. Arbatinį šaukštelį smulkintų aviečių lapų užpilkite stikline vandens, užvirinkite ir palikite pritraukti 15–20 minučių. Prieš naudojimą įmaišykite šiek tiek sutrintų aviečių.
 
Šermukšnių arbata. Sumaišykite 7 dalis džiovintų šermukšnių uogų ir 3 – dilgėlių lapų arba erškėtuogių. Užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens ir palikite pritraukti 4 valandoms. Gerkite 3 kartus per dieną po pusę stiklinės tarp valgymų.
 
Arbata su obuoliais. Užsiplikinkite įprastos juodosios arbatos ir įpjaustykite nedidelį rūgštų obuolį (pavyzdžiui, antaninį). Palikite 7 minutes pritraukti ir išgerkite. Ši arbata ne tik padeda numesti svorio, bet ir valo kraujagysles, padeda sumažinti cholesterolio lygį.
 
Arbata su prieskoniais. Išties geras būdas pagreitinti medžiagų apykaitą. Užvirinkite 1 litrą vandens ir sumažinkite temperatūrą. Smulkiai sutarkuokite 200 g šviežio imbiero, sulaužykite gabaliukais 5 cinamono lazdeles ir viską sudėkite į vandenį. Įmeskite 5–7 pipirų žirnelius, kelis gvazdikėlius, žiupsnelį muskato riešuto, jei norite – ir vanilės ankštį. Vandens temperatūra turi būti truputį mažesnė nei virimo. Po 2–3 minučių įpilkite 1,5 l lieso pieno ir įdėkite 4–5 šaukštus juodosios arbatos lapelių. Pakaitinkite 5–7 minutes, palikite pritraukti dar 10–15, perkoškite, jei norite – įmaišykite medaus ir išgerkite per dieną.
 
Skanaus!

Komentarai

Ar žinote, kad...

Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus

Kitas faktas