7 priežastys pasimėgauti greipfrutais

7 priežastys pasimėgauti greipfrutais
@ Shutterstock

Štai kelios priežastys dažniau įtraukti greipfrutus į savo racioną.

Pirma priežastis: turi mažai kalorijų. Jei rūpinatės savo figūra, greipfrutai jums bus tikras atradimas! 100 g vaisių turi tik 35 kcal, o organinės rūgštys padės pagreitinti medžiagų apykaitą.

Antra priežastis: stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą. Reguliariai vartojant šiuos vaisius galima pamiršti apie padidėjusį kraujospūdį: greipfrutai jį mažina, taip pat reguliuoja cholesterolio ir cukraus lygį kraujyje.

Trečia priežastis: gerina kepenų veiklą. Greipfrutų sudėtyje esančios medžiagos skatina fermentaciją ir suaktyvina kepenų darbą.

Ketvirta priežastis: stiprina imunitetą. Kaip ir kiti citrusiniai vaisiai, greipfrutai turi vitamino C, kuris padeda apsisaugoti nuo virusų. Kad sustiprintumėte imunitetą, pakanka suvalgyti po skiltelę kasdien.

Penkta priežastis: padeda virškinimo sistemai. Jeigu jums dažnai užkietėja viduriai – valgykite greipfrutus. Jie normalizuoja žarnyno veiklą ir gerina jo peristaltiką.

Šešta priežastis: padeda kovoti su depresija. Įrodyta, kad greipfrutus mėgstančius žmones rečiau kamuoja apatija ir nemiga. Greipfrutai naudingi tiek fiziškai, tiek protiškai pavargstantiems žmonėms.

Septinta priežastis: greipfrutai – gera vėžio profilaktikos priemonė. Greipfrutuose esantis likopenas užkerta kelią vėžinių ląstelių dauginimuisi.

Komentarai

Ar žinote, kad...

Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..

Kitas faktas