Mėgstate šokoladą? Turime gerų naujienų! Ar žinojote, kad šis produktas gali ženkliai sulėtinti organizmo senėjimo procesus? Jo molekulės aprūpina odą deguonimi, o naujausios technologijos šį efektą tik dar labiau sustiprina. Tokios žinios šokolado mėgėjai visame pasaulyje laukė jau labai seniai. Kembridžo mokslininkai tvirtina, kad jiems pavyko padaryti taip, kad šokoladas virstų stebuklingais vaistais, galinčiais pailginti gyvenimą.
Dėl šios technologijos organizmas absorbuoja daugiau kakavos flavonolių – molekulių, kurių yra šokolade. Jos prisotina organizmą deguonies. O tai labai svarbus veiksnys, siekiant sustabdyti senėjimą. Komponentas, pasižymintis tokiu poveikiu, pavadintas Coco-Lycosome. Jis gali sustiprinti kakavos flavonolių efektą net 20 kartų. Dėl šios technologijos šokolado skonis ir tekstūra nekinta, produktas visiškai saugus ir tinkamas naudoti maisto pramonėje.
Kūrėjų teigimu, tokiu šokoladu jau galima pradėti prekiauti, tačiau skeptikai reikalauja daugiau įrodymų apie produkto naudą organizmui, kadangi flavonoliai – tai gremėzdiškos molekulės, kurias gali būti sudėtinga įsisavinti. Gali būti, jog ir iš tiesų reikia daugiau tyrimų, kad būtų galima nustatyti, kaip šis šokoladas veiks žmones, ir koks galimas šalutinis poveikis.
Sukurtas senėjimą lėtinantis šokoladas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-06-04 16:02
Niamu niamu galima bus valgyti nesustojant
2013-02-17 20:12