6 pagrindinės taisyklės šviežių sulčių mėgėjams

Kas iš mūsų retkerčiais nepasilepina stikline šviežiai spaustų sulčių... Tačiau jeigu norite jomis ne tik numalšinti troškulį, bet ir išpešti iš jų kuo daugiau naudos, patartina atkreipti dėmesį į šias 6 pagrindines taisykles.

  • Geriausia šviežias sultis gerti ryte, likus pusvalandžiui prieš valgį.
  • Išspaustas sultis reikėtų išgerti per 10 minučių – vėliau kai kurie vitaminai suyra, todėl gėrimas yra ne toks vertingas.
  • Sulčių geriau nefiltruoti – drumstuose gėrimuose su minkštimu yra daugiau naudingųjų medžiagų.
  • Nepatartina maišyti sulčių metaliniu šaukšteliu – metalas pražūtingai veikia vitaminus.
  • Kaulavaisių (vyšnių, slyvų) sultis geriausia gerti grynas, o vaisių su sėklomis (obuolių, vynuogių) galima maišyti su kitomis.
  • Grynų citrinos sulčių geriau negerti – jas reikėtų atskieti vandeniu arba įmaišyti į jas medaus. Ta pati taisyklė galioja ir burokėlių sultims – jų mišinyje neturėtų būti daugiau nei trečdalis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
zinau
2015-01-05 16:04
Visų pirma - išspaustas sultis geriausia išgerti per 15-20min;Išimtis - burokėlių sultis išvis patartina po išspaudimo palaikyti 3h ir tik tuomet gerti;
Antra - norint, jog sultys išsaugotų kuo daugiau maistinių medžiagų ir vitaminų, vertėtų jas spausti su lėtaeige sulčiaspaude.