Raudonoji rooibos arbata – tai skanus ir aromatingas gėrimas, stimuliuojantis bei tonizuojantis mūsų organizmą ir aprūpinantis jį naudingais mikroelementais ir vitaminais. Ji itin mėgstama Pietų Afrikoje, tačiau populiarėja ir mūsų kraštuose. Pasižymi salsvu skoniu, medžio bei riešutų aromato natelėmis ir daugybe naudingų savybių:
-
Vietinė Afrikos gentis naudoja arbatą ne tik kaip gaivų gėrimą, bet ir kaip natūralų dažiklį;
-
Šioje arbatoje nėra kofeino ir taninų, todėl ją galima vartoti bet kuriuo paros metu ir neribotais kiekiais;
-
Rooibos sudėtyje yra vitamino A, E ir P, taip pat kalcio, fluoro, mangano, vario, kalio, cinko, geležies ir magnio;
-
Arbata itin efektyviai padeda kovoti su per aukštu kraujospūdžiu, naudinga gydant diabetą ir aterosklerozę;
-
Gydoma alergija ir įvairios odos ligos;
-
Padeda nuo nemigos;
-
Gerina virškinimą;
-
Kartais ši arbata naudojama siekiant palengvinti atsikosėjimą ir atsikratyti žarnyno parazitų;
-
Stipri arbata – puiki ir visiškai natūrali baktericidinė priemonė, kurią galima naudoti kompresams (pavyzdžiui, gydant dermatitą, ekzemą, odos niežulį ir sudirgimus);
-
Naudojama ir kosmetologijoje: arbata gaivina veido odą, tad šiuo gėrimu patartina praustis, maudytis įsipylus jo į vonią;
-
Tinka nuo nudegimų saulėje;
-
Kompresai su rooibos arbata – efektyvi priemonė pavargusioms akims, nuo patinimų ir uždegimų.
Kalbant apskritai, arbata naudinga visam mūsų organizmui: ji padeda atgauti jėgas, stiprina imunitetą. Ją gali gerti net krūtimi maitinančios mamytės ir visiškai maži vaikai.
Geriama tiek karšta, tiek šalta. Kad būtų skaniau, galima įsidėti obuolio, apelsino arba citrinos.
Ir pabaigai: tokia arbata labai ekonomiška, nes žoleles galima plikinti 3 kartus – jos nepraras savo aromato ir skonio.
Komentarai