Tikriausiai jau esate girdėję apie šiuo metu vykstančius Černobylio atominės elektrinės apsauginio kupolo statymo darbus. O ar žinote, kuo čia maitinami kasdien specialius kostiumus vilkintys darbuotojai? Šioje katastrofą manančioje vietoje apsilankęs japonų internetinio laikraščio korespondentas liko sužavėtas siūlomu meniu.
Barščiai. Tai, žinoma, pirmas dalykas, šaunantis į galvą, kai kalba pasisuka apie Ukrainos virtuvę. Tačiau, kitaip nei daugelyje sostinės restoranų, čia jie taip maloniai kutena nosį, kad vien nuo kvapo tįsta seilė. Gaminami jie tik iš šviežiausių produktų. Žurnalisto manymu, tai buvo patys skaniausi barščiai pasaulyje.
Paprasti, tačiau puikiai paruošti garnyrai. Raugintos ir marinuotos daržovės, keptos morkos ir kiaušiniai – viskas, atrodytų, labai paprasta, tačiau korespondentui kažkuo priminė namus, kur net ir patys paprasčiausi patiekalai pasižymi subtilių aromatų harmonija.
Blynai. Žurnalisto teigimu, net ir patys brangiausi japoniški blynai prieš šiuos tiesiog nublanksta.
Priežastys grįžti. „Černobylis – tai vieta, iki kurios sunku nusigauti, tačiau dėl Ukrainos virtuvės grįžčiau čia dar ne vieną kartą. Po to, ką ragavau paprastoje Černobylio valgykloje, mano manymu, dauguma pasaulio restoranų net neverti vadintis restoranais. Be abejo, tokio maisto būtinai turi būti statybininkų racione. Tikėkimės, kad šie nepakartojami patiekalai anksčiau ar vėliau padės grąžinti gyvenimą į miestą-vaiduoklį“.
Širdies ir kraujagyslių ligos – sveikatos sutrikimas, kasmet nusinešantis daugiausia žmonių gyvybių.
Kitas faktas
Komentarai (3)