Sultys (lot. succus) – tai preparatai iš šviežios augalinės žaliavos. Jos išgaunamos presuojant sultingas augalo dalis – uogas, lapus ar net visą augalą. Natūralios sultys namų sąlygomis gaminamos taip: šviežiai surinkta augalinė žaliava nuplaunama, susmulkinama, sutrinama į tyrelę ir nuspaudžiama per tankų audinį.
Šviežios sultys – tai sveikatos ir energijos šaltinis. Norintiems gauti daugiau vitaminų, sveikos mitybos specialistai pataria gerti įvairių rūšių sultis. Nustatyta, kad jose yra beveik visų žmogaus organizmui reikalingų vitaminų, mineralinių medžiagų, mikroelementų, pektinų, organinių rūgščių ir natūralaus cukraus.
Išspaustas sultis geriausia išgerti iškart. Jų nepatartina saldinti, konservuoti, virti, nes praranda ne tik savo skonį, bet ir daug vertingų medžiagų.
KOPŪSTAI
MORKOS
Morkų ir kitų daržovių sulčių mišiniai gali būti puikus natūralus vaistas nuo įvairių ligų:
JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.
Kitas faktas
Komentarai (2)