Sunku patikėti, bet metų laikas, kuriuo gimstame, turi daug įtakos ir mūsų charakteriui, ir asmenybės bruožams. Galime juoktis, kai astrologai sako, kad žvaigždės lemia dar ir mūsų ateitį, tačiau turbūt ir patys pastebėjote, kad jos savotiškai pakoreguoja mūsų pažiūras, tai, ką mėgstame, ir ko ne. Šiuo atžvilgiu Zodiakas išties gali būti visai smagus, pramoginis įrankis geriau pažinti save.
Pavyzdžiui, jei esate gimę po Svarstyklių ženklu, tikėtina, matote daugiau, nei kiti žmonės, – abi medalio puses iš karto, kaip sakoma. O jeigu esate Dvyniai, veikiausiai itin smalsūs ir mėgstate klausti.
Aišku, asmenybės bruožai yra viena, bet ar gali Zodiakas lemti konkretesnius dalykus? Pavyzdžiui, maistą, kurį vieno ar kito ženklo žmonėms būtų sveikiausia valgyti? Kai kurie specialistai sako, kad taip.
Maistas, žinoma, yra skonio dalykas, to niekas neginčija. Ir vis dėlto esama tam tikrų kiekvienam ženklui būdingų savybių, padedančių kone idealiai subalansuoti dietą.
Pasitikrinkite, ar jūsų kulinariniai pomėgiai sutampa su jūsų ženklo. Jeigu ne, gal atėjo metas leistis į nuotykį ir paragauti ko nors nauja?
Avinas (kovo 21 – balandžio 20)
Mėgstate aštrų, gausiai prieskoniais pagardintą maistą? Nėra ko stebėtis – šiaip ar taip, esate Ugnies stichijos ženklas.
Avino ženklo žmonės labiausiai nepakenčia prėsko skonio ir savo valia tokio maisto nė už ką nesirinks. Jums patinka valgiai „su cinkeliu“, taigi nesąmoningai linkstate prie visko, kas pagardinta įdomiais prieskoniais ar bent aplieta aštriu padažu.
Turite polinkį ir nuotykiams – drąsiai neriate į juos stačia galva, tad jums nieko nereiškia ir paragauti egzotiškų patiekalų.
Jums turėtų patikti: aštrūs mėsos ir jūrų gėrybių troškiniai su ryžiais, aštrūs kepti viščiukų sparneliai, šokoladas ir net ledai su aitriosiomis paprikomis.
Jautis (balandžio 21 – gegužės 21)
Jus žavi viskas, kas gražu, todėl maisto patiekimas Jaučiams yra esminis dalykas. Valgymas šio ženklo žmonėms daugiau emocinė patirtis, nei fiziologinio poreikio tenkinimas. Jie niekada nečiups sumuštinio, kad suvalgytų jį pakeliui į darbą, neužkandžiaus prabėgomis, jei turės galimybę atsisėsti prie stalo „kaip žmonės“. Juo labiau kad Jaučiai – visai neprasti kulinarai ir, tikėtina, nemažai laiko praleidžia virtuvėje. Ten retkarčiais išbando naujų receptų, tačiau turi kelis firminius patiekalus, kuriuos gali pagaminti lengvai ir greitai.
Jums turėtų patikti: jautienos didkepsniai, burokėliai, šokoladas.
Dvyniai (gegužės 22 – birželio 21)
Esate vienas iš labiausiai bendrauti mėgstančių Zodiako ženklų, todėl jums tobulas valgis – tas, kuriuo mėgaujatės prie vieno stalo su šeimynykščiais ir draugais. Bet jeigu pietaujate ne kompanijoje, greičiausiai „nusidedate“ – skrandį prikemšate nesveiko, greito maisto. Todėl jums labai svarbu visada po ranka turėti sveikų užkandžių – riebius aštrius bulvių traškučius pakeiskite kad ir morkų griežinėliais, ir viskas bus gerai.
Jums turėtų patikti: jūros gėrybės, avokadai, marinuotos daržovės.
Vėžys (birželio 22 – liepos 22)
Namai jums tikriausiai yra pati mėgstamiausia vieta. Jaukiausias kampelis pasaulyje, kuriame niekada nepabosta būti. Bet Vėžio ženklo asmenybės dievina bet kokį komfortą, tad ir vadinamasis paguodos maistas veikiausiai yra pirmasis jūsų pasirinkimas kulinarijoje.
Jums turėtų patikti: makaronai su sūriu, prancūziška svogūnų sriuba, ledai.
Liūtas (liepos 23 – rugpjūčio 21)
Dar vieni Ugnies stichijos atstovai Liūtai mėgaujasi sodraus skonio ir šiek tiek aštroku maistu, nevengia drąsių derinių. Kaip ir Avinams, jiems prėski patiekalai nedaro įspūdžio. Užtat rytietiškais prieskoniais (pavyzdžiui, kariu) ar kepsnių padažu pagardintas valgis pamalonina Liūto gomurį.
Jums turėtų patikti: ant grotelių kepta mėsa su azijietiškais prieskoniais, Pietryčių Azijos patiekalai su kokosų pienu ir kariu, bandelės su cinamonu.
Mergelė (rugpjūčio 22 – rugsėjo 23)
Atsižvelgiant į tai, jog esate Žemės stichijos ženklas, natūralu, jei instinktyviai renkatės sveikesnį maistą, pavyzdžiui, salotas, riešutus, grūdus ir panašiai. Didelė tikimybė, kad užkandžiaujate sveikuoliškuose restoranuose bei kavinėse ir nevengiate užsukti į specializuotas ekologiškų produktų parduotuves.
Jums turėtų patikti: lukštiniai kviečiai (farro), lapiniai kopūstai, jogurtas.
Svarstyklės (rugsėjo 24 – spalio 23)
Mėgstate gyvenime viską, kas geriausia, taigi ir maistą renkatės kaip tikri žinovai. Patiekimas jums irgi labai svarbus – juk esate estetai, vertinantys gražius dalykus, tačiau prioritetą vis dėlto teikiate skoniui. Ir jeigu jūsų paklausia, ar dar liko vietos desertui, jūs, žinoma, visada atsakote entuziastingu „Taip!“
Jums turėtų patikti: skrudinta vištiena su džiūvėsėliais, vištiena su indiškais prieskoniais, šokoladinis tortas.
Skorpionas (spalio 24 – lapkričio 22)
Turite rafinuotus skonio receptorius, todėl sugebate mėgautis maistu, į kurį kiti galbūt ir žiūrėti negali. Net ir karstelėję valgiai jums nėra atgrasūs, kaip ir įvairūs drąsūs prieskonių deriniai – dažnai patys nustembate paragavę ir supratę, jog patinka.
Jums turėtų patikti: mėlynasis pelėsinis sūris, sardinės, pankolių salotos.
Šaulys (lapkričio 23 – gruodžio 22)
Žinant, kokie dideli kelionių mėgėjai yra Šauliai, visiškai suprantama, kad šio ženklo žmonės dažnai būna ir aistringi egzotiškų užjūrio patiekalų gerbėjai.
Jums patinka patiekalai „su razina“ (šiuo atveju labiau netiesiogine nei tiesiogine prasme)? Tad pirmyn – paragaukite aštresnių, prieskoniais gausiau pagardintų patiekalų, ir veikiausiai įsitikinsite, kad jie labiau atitinka jūsų skonį nei švelnus maistas.
Jums turėtų patikti: indiškas avinžirnių troškinys su masala prieskoniais, avinžirnių kroketai, džiovinti abrikosai.
Ožiaragis (gruodžio 23 – sausio 20)
Kaip Žemės ženklo, Ožiaragių skonis irgi yra žemiškas. Jiems labiausiai patinka paprasti produktai, sotus maistas, pagardintas paprastomis, bet gardžiomis prieskoninėmis žolelėmis. Lengvos burokėlių salotos, tikėtina, jums yra vienos mėgstamiausių. Taigi pirmenybę teikiate „kaimiškiems“, „liaudiškiems“ patiekalams, o ne kulinarinėms įmantrybėms.
Jums turėtų patikti: šparagai, gaspačas (ispaniška trintinė šalta sriuba), juodasis šokoladas.
Vandenis (sausio 21 – vasario 19)
Jūs – nuolatinė vakarėlių siela, tad greičiausiai esate tapę tikrais vieno kąsnio užkandžių ekspertais. Gal dėl to, o gal ir ne, kartais įpuolate į greito maisto liūną (nors vakarėlyje nusičiupta sauja bulvių traškučių neatrodo labai rimta, bet tai nėra ir labai sveika). Pasistenkite įtraukti į savo valgiaraštį kuo daugiau sveiko maisto – jis, būdamas įvairus, kuo puikiausiai patenkins jūsų neįprastų skonių aistrą.
Jums turėtų patikti: Valdorfo salotos, rauginti kopūstai, citrininiai pyragaičiai ir pyragai.
Žuvys (vasario 20 – kovo 20)
Kadangi gamta puoselėja harmoniją, jūsų, gimusių po Žuvies ženklu ir priklausančių Vandens stichijai, mėgstamiausi patiekalai turbūt irgi yra žuvis bei kitos jūros gėrybės.
Tiesa, linkstate prie švelnesnių skonių, tad gamindami maistą prieskoniais pernelyg nepiktnaudžiaujate.
Jums turėtų patikti: sušiai, ispaniškas ryžių troškinys su jūros gėrybėmis, trapūs smėliniai pyragėliai su braškėmis.
Mityba pagal Zodiako ženklą
» Rašyti komentarą