15 idėjų skaniai picai (foto)

Pica – daugelio iš mūsų mėgstamas patiekalas. Kartais ja pasilepina net ir tie, kurie stengiasi maitintis sveikai. O ir nenuostabu – juk tai, kiek ji bus naudinga, priklauso tik nuo mūsų. Dalinamės keliomis šauniomis idėjomis!
 
Pica su sūriu

Kvietinis paplotis + „Marinara“ padažas + Mocarelos sūris + bet koks kietas sūris
 
Su kumpiu

Tešla + tarkuotas kietas sūris + Mocarela + kumpis + svogūnas + užkeptų bulvių riekutės + pomidorai + kiaušinis + petražolės
 
Su pesto padažu ir rukola

Tešla + pesto padažas + ožkos sūris + rukola (uždėti apkepus) + pomidoriukai + česnako milteliai + alyvuogių aliejus
 
Načios stiliumi

Tešla + kubeliais supjaustyti + pomidorai + aštrus padažas + apkepti svogūnai + dešra + virta supjaustyta vištiena + pupelės + tarkuotas sūris
 
Su špinatais ir fetos sūriu

Tešla + Marinara padažas + alyvuogių aliejus + Mocarelos sūris + pomidorai + špinatai + marinuoti artišokai + fetos sūris
 
Su brokoliais

Kvietinis paplotis + pomidorų padažas + virti brokoliai + tarkuotas sūris
 
Burokėliai ir Rikotos sūris

Tešla + užkepti burokėliai + Rikotos sūris + alyvuogių aliejus + šalavijų lapeliai
 
Su grybais

Tešla + grybai + pomidoriukai + špinatai + kiaušinis
 
Bulvinė


Tešla + kumpis + apkeptos bulvių riekutės + apkepti svogūnai + tarkuotas kietas sūris
 
Su šparagais

Tešla + šparagai + Mocarelos sūris + tarkuotas kietas sūris
 
Su vištiena

Tešla + vištienos filė (supjaustyta kubeliais ir sumaišyta su lydytu sviestu) + pelėsinis sūris + Mocarelos sūris
 
Su alyvuogėmis ir feta

Kvietiniai paplotėliai + alyvuogės + artišokai + bazilikai + petražolės + fetos sūris
 
Su rūkyta lašiša

Tešla + rūkyta lašiša + Mocarelos sūris + krapai + svogūnų laiškai + Parmezano sūris + padažas
 
Pepperoni

Paplotis + alyvuogių aliejus + pomidorų padažas + tarkuotas Mocarelos sūris + peperoni dešra
 
Su kriaušėmis ir Gorgonzolos sūriu

Tešla + šiek tiek svieste apkeptos kriaušės  + apkeptas svogūnas + Gorgonzolos sūris + lazdynų riešutai
 
Kaip paruošti picai tešlą?
 
Tešlai nereikia nei kiaušinių, nei kefyro ar pieno – receptas labai paprastas. Tiesiog laikykitės proporcijų 1:3 (1 daliai skysčio imamos 3 dalys miltų).
 
Supilkite į dubenį vandenį, įberkite druskos ir įpilkite šaukštą aliejaus, įdėkite 10 g šviežių mielių, išmaišykite.
 
Sudėkite dvi dalis miltų, išmaišykite. Tešla lips prie pirštų ir dubens sienelių. Tada lėčiau sudėkite trečią dalį (bet ne visą – truputį palikite). Vėl išmaišykite. Kadangi miltai būna skirtingi, reikalingas jų kiekis gali skirtis, todėl iš karto visko sudėti negalima. Kai tešla nebelips prie indo sienelių, bet šiek tiek lips prie pirštų, apvoliokite ją miltuose, palikite dubenėlyje uždengę servetėle 40 minučių, kad tešla pakiltų (laikykite šiltoje vietoje).
 
Skanaus!

» Rašyti komentarą