Pica – daugelio iš mūsų mėgstamas patiekalas. Kartais ja pasilepina net ir tie, kurie stengiasi maitintis sveikai. O ir nenuostabu – juk tai, kiek ji bus naudinga, priklauso tik nuo mūsų. Dalinamės keliomis šauniomis idėjomis!
Pica su sūriu
Kvietinis paplotis + „Marinara“ padažas + Mocarelos sūris + bet koks kietas sūris
Su kumpiu
Tešla + tarkuotas kietas sūris + Mocarela + kumpis + svogūnas + užkeptų bulvių riekutės + pomidorai + kiaušinis + petražolės
Su pesto padažu ir rukola
Tešla + pesto padažas + ožkos sūris + rukola (uždėti apkepus) + pomidoriukai + česnako milteliai + alyvuogių aliejus
Načios stiliumi
Tešla + kubeliais supjaustyti + pomidorai + aštrus padažas + apkepti svogūnai + dešra + virta supjaustyta vištiena + pupelės + tarkuotas sūris
Su špinatais ir fetos sūriu
Tešla + Marinara padažas + alyvuogių aliejus + Mocarelos sūris + pomidorai + špinatai + marinuoti artišokai + fetos sūris
Su brokoliais
Kvietinis paplotis + pomidorų padažas + virti brokoliai + tarkuotas sūris
Burokėliai ir Rikotos sūris
Tešla + užkepti burokėliai + Rikotos sūris + alyvuogių aliejus + šalavijų lapeliai
Su grybais
Tešla + grybai + pomidoriukai + špinatai + kiaušinis
Bulvinė
Tešla + kumpis + apkeptos bulvių riekutės + apkepti svogūnai + tarkuotas kietas sūris
Su šparagais
Tešla + šparagai + Mocarelos sūris + tarkuotas kietas sūris
Su vištiena
Tešla + vištienos filė (supjaustyta kubeliais ir sumaišyta su lydytu sviestu) + pelėsinis sūris + Mocarelos sūris
Su alyvuogėmis ir feta
Kvietiniai paplotėliai + alyvuogės + artišokai + bazilikai + petražolės + fetos sūris
Su rūkyta lašiša
Tešla + rūkyta lašiša + Mocarelos sūris + krapai + svogūnų laiškai + Parmezano sūris + padažas
Pepperoni
Paplotis + alyvuogių aliejus + pomidorų padažas + tarkuotas Mocarelos sūris + peperoni dešra
Su kriaušėmis ir Gorgonzolos sūriu
Tešla + šiek tiek svieste apkeptos kriaušės + apkeptas svogūnas + Gorgonzolos sūris + lazdynų riešutai
Kaip paruošti picai tešlą?
Tešlai nereikia nei kiaušinių, nei kefyro ar pieno – receptas labai paprastas. Tiesiog laikykitės proporcijų 1:3 (1 daliai skysčio imamos 3 dalys miltų).
Supilkite į dubenį vandenį, įberkite druskos ir įpilkite šaukštą aliejaus, įdėkite 10 g šviežių mielių, išmaišykite.
Sudėkite dvi dalis miltų, išmaišykite. Tešla lips prie pirštų ir dubens sienelių. Tada lėčiau sudėkite trečią dalį (bet ne visą – truputį palikite). Vėl išmaišykite. Kadangi miltai būna skirtingi, reikalingas jų kiekis gali skirtis, todėl iš karto visko sudėti negalima. Kai tešla nebelips prie indo sienelių, bet šiek tiek lips prie pirštų, apvoliokite ją miltuose, palikite dubenėlyje uždengę servetėle 40 minučių, kad tešla pakiltų (laikykite šiltoje vietoje).
Skanaus!
15 idėjų skaniai picai (foto)
» Rašyti komentarą