Kaip skirtingose pasaulio šalyse atrodo puodelis arbatos (foto)

Arbata – gėrimas, mėgstamas visame pasaulyje, tačiau įsivaizdavimas, kaip ją ruošti, tiekti ir net gerti, visiškai skirtingas. Siūlome įsipilti arbatos ir išgerti jos kartu!
 
Japonija

Arbata „matča“ ruošiama iš susmulkintų aukščiausios kokybės žaliosios arbatos lapelių.
 
Indija

Nuotraukoje – arbata „daržiling“. Ji auginama kalnuotoje Indijos ir Himalajų dalyje.
 
Didžioji Britanija

Britai mėgsta juodąją arbatą su pienu.
 
Turkija

Arbata patiekiama nedidelėse stiklinaitėse kartu su cukraus gabaliukais.
 
Tibetas

Tibete arbata ruošiama su pienu, jako sviestu ir druska. Jos skonis – kartus.
 
Marokas

Čia mėgsta gerti žaliąją arbatą su mėtomis.
 
Honkongas

Į arbatą mėgsta įmaišyti tirštinto pieno, patiekia šaltą arba su ledo gabaliukais.
 
Taivanas

Arbatą geria tiek karštą, tiek šaltą. Svarbiausia – su tapijokos kamuoliukais.
 
JAV

Čia mėgstama juodoji arbata su cukrumi ir citrina. Kad skonis būtų švelnesnis, kartais įmaišo truputį sodos.
 
Rusija

Mėgsta stiprią juodąją arbatą.
 

Pakistanas

Arbata „masala“ ruošiama su prieskoniais ir sviestu.
 
Tailandas

Mėgstama vietinių žolelių arbata su pienu ir ledu.
 
Kinija

Mėgstama arbatos rūšis – „pu-erh“. Parduodama kubeliais arba kamuoliukais.
 
Egiptas

Čia mėgstama nesaldinta juodoji arbata. Per vestuves ant stalo puikuojasi kinrožių arbata.
 
Mongolija

Čia arbata ruošiama plokščiuose metaliniuose puoduose su pienu ir druska.
 
Argentina

Čia mėgstama „matė“ – žalioji arbata, turinti daug vitaminų ir antioksidantų.
 
Pietų Afrika

Mėgstama arbata – „rooibos“. Ji raudona ir pasižymi švelniu, salsvu skoniu.
 
Mauritanija

Čia arbata geriama iš trijų puodelių – nuo nesaldžios arbatos pereinama prie saldžios.
 
Malaizija

Mėgsta plaktą juodąją arbatą su pienu ir cukrumi. Arbata geriama vietoje deserto.
 
Kuveitas

Mėgstama juodoji arbata lapeliais su kardamonu ir šafranais.
 
Kataras

Šioje šalyje arbata virinama du kartus (su pienu ir cukranendrių cukrumi).

» Rašyti komentarą