- Žuvies filė, 600 gramų
- Ryžiai (nevirti), 0.5 stiklinės
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Batonas, 2 riekės
- Svogūnų laiškai, 1 pundelis
- Krapai, 1 pundelis
- Miltai arba džiūvėsiai, 3 valgomieji šaukštai
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Ryžius išvirkite truputį pasūdytame vandenyje, nukoškite ir palikite atvėsti.
Žuvies filė permalkite mėsmale arba smulkiai sukapokite peiliu. Žuvies faršą sumaišykite su virtais, atvėsusiais ryžiais, vandenyje pamirkytu batonu, įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkintus žalumynus, berkite miltų arba džiūvėsių, gardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Permaišykite, drėgnomis rankomis suformuokite kotletukus ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki kol dailiai apskrus.
Galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus.
2015-09-02 11:05