Žuvies ir pomidorų apkepas

Žuvies ir pomidorų apkepas
Ingredientai:
  • Žuvies filė, 700 gramų
  • Pomidorai, 2 vienetai
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Sūris, 70 gramų
  • Žalumynai, 1 pundelis
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
  • Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kepimo formą patepkite sviestu.

  2. Žuvį supjaustykite pakankamai stambiais gabalais, ištraukite ašakas, pagardinkite druska, pipirais. Žuvį sudėkite į kepimo formą. Apiberkite smulkintu česnaku.

  3. Viršų patepkite grietine. Išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, apiberkite smulkintais žalumynais ir tarkuotu sūriu.

  4. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

  5. Paprastas, bet skanus apkepas, kurį galima tiekti su ryžiais.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Marija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Inga
2024-01-11 15:01
Labai skanu. Valgė ir mažas žuvies nemėgėjas.