Žuvies ir daržovių vėrinukai

Žuvies ir daržovių vėrinukai
Ingredientai:
  • Menkės filė, 400 gramų
  • Cukinija, 1 vienetas
  • Raudona paprika, 0.5 vieneto
  • Geltona paprika, 0.5 vieneto
  • Citrina, 1 vienetas
  • Krapai, 1 pundelis
  • Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukiniją supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, paprikas - nedideliais gabaliukais. Žuvies filė supjaustykite kubeliais.

  2. Pasiruoškite marinatą. Citrinos žievelę nutarkuokite. Išspauskite pusės citrinos sultis. Krapus smulkiai sukapokite. Šiuos ingredientus sumaišykite, įmaišykite aliejaus, druskos, pipirų. Marinatą užpilkite ant daržovių ir žuvies, palikite pasimarinuoti 15 min.

  3. Medinius iešmelius pamerkite į vandenį 10-15 min., kad jie neužsidegtų kepimo metu.

  4. Žuvį pramaišiui su daržovėmis suverkite ant iešmelių.

  5. Iešmelius vis pavartant galite kepti virš žarijų, ilgai kepti nereikia, pakaks 10 min. Jeigu kepsite orkaitėje, tai skardą padenkite kepimo popieriumi, sudėkite iešmelius ir kepkite 200C temperatūroje 10-15 min.

  6. Labai skanūs ir lengvai paruošiami vėrinukai!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Gabija
» Rašyti komentarą