- Svogūnai, 250 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kukurūzų kruopos, 100 gramų
- Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Menkės filė, 500 gramų
- Grietinėlė, 50 gramų
- Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Maltas kukurūzų kruopas (miltelius) sumaišykite su grietine, kiaušiniu ir krakmolu. Paskaninkite druska ir palikite 10-15 min.
Masė turi būti ne tirštesnė ne grietinė. Ištepkite kepimo formą sviestu, sudėkite gabaliukais supjaustytą žuvį, sluoksnį svogūnų, vėl žuvies, vėl svogūnų, o viršuje dar sviesto gabaliukų.
Šaukštu išmaišykite pastovėjusią tešlą ir apipilkite žuvį (prieš tai galima dar apibarstyti žalumynais, tarkuota morka ar paprika).
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (iš pradžių - 200 laipsnių temperatūroje, vėliau - 170).