Žuvies apkepas

Žuvies apkepas
Ingredientai:
  • Svogūnai, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kukurūzų kruopos, 100 gramų
  • Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Menkės filė, 500 gramų
  • Grietinėlė, 50 gramų
  • Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
  1. Maltas kukurūzų kruopas (miltelius) sumaišykite su grietine, kiaušiniu ir krakmolu. Paskaninkite druska ir palikite 10-15 min.

  2. Masė turi būti ne tirštesnė ne grietinė. Ištepkite kepimo formą sviestu, sudėkite gabaliukais supjaustytą žuvį, sluoksnį svogūnų, vėl žuvies, vėl svogūnų, o viršuje dar sviesto gabaliukų.

  3. Šaukštu išmaišykite pastovėjusią tešlą ir apipilkite žuvį (prieš tai galima dar apibarstyti žalumynais, tarkuota morka ar paprika).

  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (iš pradžių - 200 laipsnių temperatūroje, vėliau - 170).

Porcijų skaičius: 2
» Rašyti komentarą