- Didelis žiedinis kopūstas, 0.5 vieneto
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Susmulkinta svogūno galvutė, 1 vienetas
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Smulkinti žalumynai (petražolės ar kt.), 2 valgomieji šaukštai
- Pusės sitrinos sultys
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Išskirstykite kopūstą žiedynais, nupjaustykite kotelius (kiek įmanoma), ir sudėkite kopūstą porcijomis į virtuvinį kombainą. Susmulkinkite iki ryžių konsistencijos.
Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintą svogūną, kepkite pamaišydami apie 8 minutes. Tada sudėkite žiedinį kopūstą, išmaišykite. Įberkite šaukštelį druskos, kepkite maišydami apie 3-5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į dubenį.
Pabarstykite smulkintais žalumynais ir pašlakstykite citrinos sultimis, patiekite, kol šilta.
Lengvai paruošiamas ir sveikas garnyras, tiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.
2019-05-24 19:21