Žiedinių kopūstų piršteliai

Žiedinių kopūstų piršteliai
Ingredientai:
  • Garuose virti žiediniai kopūstai (žiedynai), 1 stiklinė
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Čederio sūris (tarkuotas), 0.5 stiklinės
  • Parmezano sūris (tarkuotas), 0.5 stiklinės
  • Malti džiūvėsėliai, 0.33 stiklinės
  • Laiškiniai česnakai, susmulkinti, 0.25 stiklinės
  • Druska
  • Šviežiai malti juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190-200 laipsnių. Skardą patepkite riebalais arba išklokite kepimo popieriumi.

  2. Elektriniu smulkintuvu pertrinkite žiedinius kopūstus, sudėkite ant virtuvinio rankšluosčio ir nuspauskite skystį.

  3. Dubenyje sumaišykite nuspaustus kopūstus, sūrį, džiūvėsėlius, kiaušinį, laiškinius česnakus, druską ir pipirus.

  4. Kabinkite masę po šaukštą ir rankomis formuokite pirštelius. Išdėliokite juos ant skardos ir kepkite, kol gražiai pagels (apie 20 min.)

  5. Patiekite su mėgstamu padažu (skaniau su aštresniu, bet galima rinktis pagal savo skonį).

  6. Labai patogu įsimesti tokius pirštelius kaip užkandį į darbą ar mokyklą.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Gabija
» Rašyti komentarą