- Žiediniai kopūstai, 300 gramų
- Bulvės, 4 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Fermentinis sūris, 100 gramų
- Sviestas, 30 gramų
- Kmynai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kalendra, 1 arbatinis šaukštelis
- Garstyčios, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Džiūvėsėliai, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Žiedinius kopūstus supjaustyti kubeliais. Užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 1-2 minutes ir nusausinti.
Žiedinius kopūstus sutrinti kartu su virtomis bulvėmis. Įmaišyti druskos ir pipirų.
Sausoje keptuvėje pakepinti kmynus ir kalendrą (iki 1 minutės).
Į keptuvę įdėti gabalėlį sviesto ir kopūstų tyrelę. Pamaišant, kaitinti apie 5 minutes.
Atvėsinti, pridėti sutarkuoto sūrio, įmušti kiaušinį, sudėti garstyčias, džiūvėsėlius ir išmaišyti.
Rankomis suformuoti rutuliukus.
Kepti 160 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių.
Rekomenduoju valgyti su čili padažu.