- Gerai prinokęs avokadas, 1 vienetas
- Graikiškas jogurtas, 100 gramų
- Žalumynai (bazilikai, kalendros, krapai ar kt.), 1 saujelė
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Laimų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Česnako skiltelė, 1 vienetas
- Druska
- Pipirai
- Vanduo
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Viską (išskyrus vandenį) sudėkite į trintuvą ir pertrinkite. Atskieskite vandeniu iki norimos konsistencijos. Paragaukite, jeigu reikia - pridėkite dar druskos, pipirų ar sulčių.
Šaldytuve sandariai uždarius galima laikyti 2-3 dienas. Tiks ne tik salotoms, bet ir prie maltinukų, orkaitėje keptų daržovių ir kitų patiekalų.