Žaliasis avokadų padažiukas salotoms (ir ne tik)

Žaliasis avokadų padažiukas salotoms (ir ne tik)
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Gerai prinokęs avokadas, 1 vienetas
  • Graikiškas jogurtas, 100 gramų
  • Žalumynai (bazilikai, kalendros, krapai ar kt.), 1 saujelė
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Laimų sultys, 1 valgomasis šaukštas
  • Česnako skiltelė, 1 vienetas
  • Druska
  • Pipirai
  • Vanduo
Gaminimo instrukcija:
  1. Viską (išskyrus vandenį) sudėkite į trintuvą ir pertrinkite. Atskieskite vandeniu iki norimos konsistencijos. Paragaukite, jeigu reikia - pridėkite dar druskos, pipirų ar sulčių.

  2. Šaldytuve sandariai uždarius galima laikyti 2-3 dienas. Tiks ne tik salotoms, bet ir prie maltinukų, orkaitėje keptų daržovių ir kitų patiekalų.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Rasa
» Rašyti komentarą