Ypatingi pyragaičiai

Ypatingi pyragaičiai
Ingredientai:
  • Miltai, 4 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska
  • Esencija, 0.2 arbatinio šaukštelio
  • Grietinėlė, 200 mililitrų
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 10 gramų
  • Želatina, 5 gramai
  • Citrinos rūgštis, 0.2 arbatinio šaukštelio
  • Šokoladas, 80 gramų
  • Graikiniai riešutai, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite miltus, cukrų, sviestą, kiaušinį, pusę šaukštelio sodos, truputį druskos ir mėgstamą esenciją.

  2. Iškočiokite tešlą, išpjaukite apskritimus ir išklokite formeles. Iškepkite orkaitėje krepšelius.

  3. Išmirkinkite želatiną. Užpilkite cukrų ir vanilinį cukrų stikline vandens, virinkite, kol viskas ištirps. Sudėkite želatiną ir citrinos rūgštį. Išpilstykite želė į formeles, palikite sustingti, tada supjaustykite.

  4. Išplakite grietinėlę, suberkite cukraus pudrą. Užpildykite krepšelius, ant viršaus uždėkite želė.

  5. Papuoškite tirpintu šokoladu ir graikiniais riešutais.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Birutė
» Rašyti komentarą