- Briuselio kopūstai (perpjauti pusiau), 1.5 kilogramo
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Nesūdytas, išlydytas sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Jūros druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Česnako milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Pankolio sėklų, 4 valgomieji šaukštai
- Parmezano sūris, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Briuselio kopūstus supjaustykite pusiau ir dėkite į didelį dubenį. Tuomet užpilkite alyvuogių aliejaus ir ištirpinto sviesto. Įberkite druskos, česnako miltelių ir pipirų. Švelniai minkykite, kol prieskoniai tolygiai pasiskirstys.
Toliau užberkite Parmezano sūrio apie 1/3 stiklinės ir pankolio sėklių - vėl gerai išminkykite.
Viską perkelkite į kepimo skardą ir dėkite kepti apie 18-23 minutes, kol kopūstai lengvai paruduos bei suminkštės ir išsilydys sūris.
Išimkite patiekalą iš orkaitės ir pabarstykite likusį Parmezano sūrį. Skanaus!
2024-01-23 14:36