Ypač traškūs skrudinti briuselio kopūstai

Ypač traškūs skrudinti briuselio kopūstai
Ingredientai:
  • Briuselio kopūstai (perpjauti pusiau), 1.5 kilogramo
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Nesūdytas, išlydytas sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Jūros druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Česnako milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Pankolio sėklų, 4 valgomieji šaukštai
  • Parmezano sūris, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Briuselio kopūstus supjaustykite pusiau ir dėkite į didelį dubenį. Tuomet užpilkite alyvuogių aliejaus ir ištirpinto sviesto. Įberkite druskos, česnako miltelių ir pipirų. Švelniai minkykite, kol prieskoniai tolygiai pasiskirstys.

  2. Toliau užberkite Parmezano sūrio apie 1/3 stiklinės ir pankolio sėklių - vėl gerai išminkykite.

  3. Viską perkelkite į kepimo skardą ir dėkite kepti apie 18-23 minutes, kol kopūstai lengvai paruduos bei suminkštės ir išsilydys sūris.

  4. Išimkite patiekalą iš orkaitės ir pabarstykite likusį Parmezano sūrį. Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Rūta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Viktorija
2024-01-23 14:36
Turbūt bjauriausias receptas, kokį esu gaminusi. Tik maisto produktus iššvaisčiau ir burnoj skonį sugadinau su tomis pankolių sėklomis.