- Voveraitės, 300 gramų
- Ropės, 2 vienetai
- Bulvės, 2 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Morka, 1 vienetas
- Svogūnų laiškai, 1 pundelis
- Krapai
- Pipirai, 8 vienetai
- Laurų lapai, 2 vienetai
- Garstyčios, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Voveraites gerai nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu, virkite 30 minučių, nupilkite ir nuplaukite po šaltu vandeniu dar kartą.
Nuskuskite daržoves. Supjaustykite bulves, ropes, morką ir svogūną.
Užvirinkite 2 litrus vandens, įberkite druskos. Sudėkite grybus ir virkite ant vidutinio stiprumo ugnies pusvalandį (nepamirškite periodiškai nugraibyti putų).
Sudėkite bulves, virkite dar 7 minutes.
Kol verda bulvės, keptuvėje įkaitinkite aliejų, 4 minutes pakepkite svogūną, morką ir ropes. Sudėkite į sriubą ir virkite dar 10 minučių.
Galiausiai sudėkite pipirus, laurų lapus, įberkite druskos ir virkite dar 2 minutes. Sudėkite garstyčias, smulkintus žalumynus, išmaišykite ir nukaiskite.
Patiekite su grietine.
2017-08-22 18:00