Voveraičių sriuba

Voveraičių sriuba
Ingredientai:
  • Voveraitės, 300 gramų
  • Ropės, 2 vienetai
  • Bulvės, 2 vienetai
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Morka, 1 vienetas
  • Svogūnų laiškai, 1 pundelis
  • Krapai
  • Pipirai, 8 vienetai
  • Laurų lapai, 2 vienetai
  • Garstyčios, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Voveraites gerai nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu, virkite 30 minučių, nupilkite ir nuplaukite po šaltu vandeniu dar kartą.

  2. Nuskuskite daržoves. Supjaustykite bulves, ropes, morką ir svogūną.

  3. Užvirinkite 2 litrus vandens, įberkite druskos. Sudėkite grybus ir virkite ant vidutinio stiprumo ugnies pusvalandį (nepamirškite periodiškai nugraibyti putų).

  4. Sudėkite bulves, virkite dar 7 minutes.

  5. Kol verda bulvės, keptuvėje įkaitinkite aliejų, 4 minutes pakepkite svogūną, morką ir ropes. Sudėkite į sriubą ir virkite dar 10 minučių.

  6. Galiausiai sudėkite pipirus, laurų lapus, įberkite druskos ir virkite dar 2 minutes. Sudėkite garstyčias, smulkintus žalumynus, išmaišykite ir nukaiskite.

  7. Patiekite su grietine.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Goda
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Haris
2017-08-22 18:00
"užpilkite šaltu vandeniu, virkite 30 minučių, nupilkite ir nuplaukite po šaltu vandeniu dar kartą"?? Čia kad neliktų jokio skonio?