- Vištienos krūtinėlės, 1 vienetas
- Vynuogės (geriau besėklės), 1 sauja
- Salierų stiebai, 2 vienetai
- Migdolai, 1 saujelė
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Jogurtas be priedų (nebūtina), 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Vištienos krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje, verdant galite įdėti lauro lapelį, porą pipirų grūdelių. Virtą vištieną truputį atvėsinkite ir suplėšykite pirštais. Taip pat galite naudoti įvairius vištienos likučius, pavyzdžiui, nuo keptos vištos ar sultinio virimo.
Salierų stiebus plonai supjaustykite. Vynuoges pjaukite pusiau, jeigu jos su kauliukais, tai kauliukus išimkite. Migdolus galite šiek tiek pasmulkinti, juos apkepinkite keptuvėje be jokių papildomų riebalų.
Salotų ingredientus sumaišykite, salotas užtaisykite trupučiu citrinos sulčių ir aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais, galite įdėti šaukštą jogurto be priedų.
į salotas papildomai galima pridėti agurkų, įvairių salotų lapelių.