- Džiovinti abrikosai, 350 gramų
- Vištienos krūtinėlė, 500 gramų
- Svogūnas, 1 vienetas
- Sultinys, 1 stiklinė
- Druskos, pipirų, čili, cinamono, 1 žiupsnelis
- Rozmarinas, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejaus, 4 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Abrikosus užpilkite karštu vandeniu. Išmirkykite ir pusę jų sutrinkite maisto smulkintuvu arba permalkite mėsmale.
Vištieną supjaustykite didesniais gabalais. Juos apkepinkite poroje šaukštų aliejaus iš abiejų pusių. Kepdami pabarstykite druska. Atidėkite.
Likusiame aliejuje, toje pat keptuvėje apkepinkite kubeliais pjaustytą svogūną. Pilkite vištienos sultinio. Kraukite abrikosų tyrelę ir pasmulkintus sveikus abrikosus. Berkite prieskonius, cukrų ir maišydami, ant silpnos ugnies pavirinkite iki kol padažas patirštės, apie 10 min.
Sudėkite vištienos gabalus ir troškinkite dar apie 10 min.
Patiekite su ryžiais.