- Vištienos filė, 600 gramų
- Džiovintos slyvos, 10
- Česnakai, 3 skiltelės
- Grietinė, 100 gramų
- Kiaušinis, 1 valgomasis šaukštas
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Mėgiamų prieskonių, džiovintų žolelių, 1 žiupsnelis
- Aliejaus (formai patepti), 1 valgomasis šaukštas
Slyvas apiplaukite, užpilkite karštu, bet neverdančiu vandeniu ir palikite mirkti, kol ruošite vištieną.
Vištienos filė pjaukite pusiau, uždenkite maistine plėvele ir išmuškite (uždengti reikia, kad filė neplyštų). Išmuštą vištieną padalinkite gabaliukais, ant kiekvieno jų dėkite po truputį labai smulkiai sukapoto arba perspausto česnako ir mirkytų (skystį nuspauskite rankomis), pjaustytų slyvų. Susukite suktinukus, juos sutvirtinkite vandenyje pamirkytais dantų krapštukais ar apsukite siūlu. Sudėkite į vos vos riebalais pateptą kepimo indą.
Grietinę išmaišykite su kiaušiniu, dėkite mėgiamų prieskonių, druskos. Šiuo padažu aptepkite vištienos suktinukus.
Suktinukus kepkite iki 180°С įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
Paruoštus suktinukus patiekite su ryžiais, šviežių daržovių salotomis.