- Vištienos krūtinėlė arba nugarėlė, 1 vienetas
- Didelė paprika, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Žalumynai, 1 pundelis
- Prieskoniai, 1 žiupsnelis
Vištieną verdame 1,5 L vandens apie 30-40 min.
Tuo metu gaminame makaronus - į indą mušame kiaušinį, dedame žiupsnį druskos ir beriame saują mintų, tešlą maišome ir vis beriame miltų iki kol tešla bus minkoma ir nelips prie rankų. Tuomet tešlą uždengiame maistine plėvele ar rankšluosčiu ir paliekame maždaug 15 min. Tešlą iškočiojame gan plonai (panašiai, kaip koldūnams) ir supjaustome juostelėmis. Paliekame padžiūti.
Sultiniui išvirus vištieną išimame, atskiriame nuo kaulų, susmulkiname ir verčiame atgal į sultinį, papriką supjaustome kubeliais, svogūną supjaustome smulkiais kubeliais ir taip pat dedame į sultinį. Į sultinį beriame makaronus. Beriame mėgstamų prieskonių ir viską verdame dar 10-15 min.
Tiekiame su šviežiais, kapotais žalėsiais (petražolėmis, svogūnų laiškais, krapais), grietine.