- Višta, 1 vienetas
- Česnakas, 2 skiltelės
- Paprika, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Garstyčių grūdeliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Rozmarinai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Džiovintos žolelės (bazilikai, petražolės, krapai), 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Spanguolės, 200 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Vištieną gerai nuplaukite ir nusausinkite, jei norite - pašalinkite odelę.
Sumaišykite dubenėlyje perspaustą česnaką, aliejų ir prieskonius. Įtrinkite vištieną iš išorės ir vidaus druska, tada - paruošta mase. Pamarinuokite 2 valandas.
Kepkite apie valandą 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Spanguoles užpilkite stikline vandens ir užvirinkite, pertrinkite per sietelį, gautą masę užvirinkite ir sumaišykite su cukrumi, druska ir atskiestu krakmolu.
Pavirkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, perpilkite į padažinę ir patiekite su vištiena.
2015-12-31 21:11