- Viščiukas, 0.5 vieneto
- Apvalūs ryžiai, 1 stiklinė
- Morka, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Žalieji žirneliai, 0.5 skardinės
- Druska
- Prieskoniai
- Alyvuogių aliejus
- Verdantis vanduo, 1.75 stiklinės
4-5 minutes alyvuogių aliejuje apkepkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas morkas. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis gražiai pagels.
Sudėkite į kelias dalis supjaustytą viščiuką. Pabarstykite druska, uždenkite dangtį ir troškinkite 10-12 minučių, kartais pakeldami dangtį ir pamaišydami.
Kai iš vištienos išsiskirs pakankamai sulčių, suberkite nuplautus ryžius, įmaišykite maždaug 1/3 šaukšto ciberžolės ar kitų prieskonių, dar pabarstykite druska, kepkite nukėlę dangtį apie 7 minutes, kol ryžiai sugers visą skystį.
Supilkite verdantį vandenį, išmaišykite, pabarstykite prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 7-8 minutes.
Sudėkite nusunktus žirnelius (jei skardinė didelė, užtenka ir pusės, jeigu maža - reikės visos), uždenkite ir troškinkite dar 20 minučių. Per tą laiką dar kartą ar du patikrinkite, ar nesvyla, ar užtenka skysčio. Esant reikalui, galima įpilti dar iki ketvirtadalio stiklinės vandens, bet ne daugiau, nes ryžiai nebus birūs.
Paruoštą plovą išmaišykite ir patiekite.
2019-04-09 11:26