- Vištienos filė, 500 gramų
- Obuoliai, 3 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Džiovinti abrikosai, 100 gramų
- Žirneliai, 0.5 stiklinės
- Česnako skiltelės, 2 vienetai
- Karis, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Įkaitintame aliejuje pakaitinkite kario miltelius ir sutrintus kmynus iki kol pasklis malonus kvapas. Tuomet sudėkite gabaliukais pjaustytą vištieną ir apkepinkite iki kol visiškai iškeps ir dailiai apskrus. Iškeptą vištieną atidėkite.
Obuolius nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis, svogūną - pusžiedžiais, česnaką - labai smulkiai. Obuolius, svogūną, česnaką apkepinkite toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė vištiena. Pakepinkite apie 5 min. Tuomet keptuvėn grąžinkite vištieną, suverskite nuplautus džiovintus abrikosus ir užpilkite 0,5 stiklinės vandens arba sultinio. Pagal skonį gardinkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite 5-10 min. iki kol viskas suminkštės. Bebaigiant troškinti įmeskite šaldytų ar šviežių žaliųjų žirnelių.
Patiekite su ryžiais.
2015-05-23 18:59