Vištiena su moliūgais

Vištiena su moliūgais
Ingredientai:
  • Vištienos kumpeliai, 1 kilogramas
  • Moliūgas, 1 kilogramas
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Petražolės
  • Garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas, 50 gramų
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Kedrų riešutai, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kumpelius nuplaukite, nuvarvinkite, apsausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite druska, pipirais, garstyčiomis, palikite marinuotis kambario temperatūroje apie pusvalandį.

  2. Moliūgą nuplaukite, perpjaukite, išimkite sėklas, nulupkite. Supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

  3. Kepimo skardą arba formą išklokite folija, išdėliokite moliūgą, pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi arba tirpintu sviestu, kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.

  4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sumaišykite su aliejumi ir iš abiejų pusių apkepkite vištieną iki auksinio atspalvio.

  5. Sudėkite mėsytę į skardą su moliūgu, pabarstykite žalumynais ir kapotu česnaku, kepkite dar 20-25 min.

  6. Ištrauktą iš orkaitės skardą pridenkite foliją, palaukite 10 min. Prieš patiekiant galima pabarstyti kedrų riešutais.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Paulina
» Rašyti komentarą