- Vidutinio dydžio cukinijos arba aguročiai, 3 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Vištienos krūtinėlė, 450 gramų
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Itališkų prieskonių mišinys, 1 valgomasis šaukštas
- Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vienetai
- Riebaus pieno arba grietinėlės, 0.75 stiklinės
- Kreminis sūris, 110 gramų
- Tarkuotas Parmezano sūris, 0.75 stiklinės
- Kapotos petražolės, 0.25 stiklinės
Daržovių skustuku supjaustykite cukinijas juostomis ir palikite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų skysčių perteklius.
Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Vištieną iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir prieskonių mišiniu (galima pasidaryti patiems - lygiomis dalimis sumaišykite džiovintus bazilikus, raudonėlius, mairūnus, rozmarinus, kalendras, čiobrelius, dašius, paprikų dribsnius), ir apkepkite iš abiejų pusių po 6-8 minutes. Iškepę supjaustykite gabaliukais.
Supilkite į keptuvę likusį aliejų ir pakepinkite česnaką (maždaug 1 min.), tada supilkite pieną arba grietinėlę, sudėkite kreminį sūrį ir kaitinkite pamaišydami, kol sūris ištirps. Sudėkite Parmezano sūrį, pabarstykite druska, pipirais ir virkite, kol padažas sutirštės (3-5 min.).
Sudėkite vištieną, cukinijas, pabarstykite petražolėmis, išmaišykite ir tuojau pat patiekite.