Vištiena su citrininiais pipirais

Vištiena su citrininiais pipirais
Ingredientai:
  • Miltai, 0.5 stiklinės
  • Citrininiai pipirai, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinos, 2 vienetai
  • Vištienos krūtinėlė be odos, 500 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Vištienos sultinys, 0.5 stiklinės
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnako skiltelės, 2 vienetai
  • Kapotos petražolės papuošimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

  2. Dubenyje sumaišykite miltus, citrininius pipirus, druską, nutarkuotą vienos citrinos žievelę. Apvoliokite šiame mišinyje vištieną (iš abiejų pusių). Antrąją citriną supjaustykite riekutėmis.

  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite vištieną ir kepkite apie 5 minutes, kol apačia gražiai pagels, tada apverskite.

  4. Į tą pačią keptuvę supilkite sultinį, sudėkite česnaką, sviestą, riekutėmis supjaustytą citriną, ir įkiškite į orkaitę 10-15 minučių.

  5. Prieš patiekdami apšlakstykite gautu padažiuku ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

  6. Tikrai nesudėtingas, bet labai skanus būdas paruošti vištieną!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Miglė
» Rašyti komentarą