- Vištiena, 500 gramų
- Česnekas, 3 skiltelės
- Druska, pipirai, paprikos milteliai, 1 žiupsnelis
- Garstyčios, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Džiovintos žolelės, 1 arbatinis šaukštelis
- Spanguolės, 200 gramų
- Vanduo, 1 stiklinė
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
Vištieną apiplaukite ir apdžiovinkite tapšnojant popieriniu rankšluostuku, tuomet vištiena skaniai apskrus. Vištieną supjaustykite stambiais gabalais (jeigu naudojate, pavyzdžiui, kulšeles, tai pjaustyti nereikia).
Česnako skilteles labai smulkiai sukapokite arba perspauskite spaustuku, sumaišykite su paprika, garstyčiomis, druska, pipirais, žolelėmis. Gautu mišiniu įtrinkite vištieną ir palikite keletą valandų pasimarinuoti.
Išsimarinavusią vištieną kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
Pasiruoškite padažą. Uogas (keletą jų pasilikite papuošimui) užpilkite stikline vandens ir užvirinkite, tuomet pertrinkite per sietelį. Į uogų tyrę dėkite medaus, berkite druskos ir krakmolo, gerai išmaišykite ir kaitinkite iki užvirimo, tuomet ugnį sumažinkite iki minimumo, kol sutirštės.
Tiekiant keptą vištieną apliekite padažu, papuoškite pasiliktomis uogomis, smulkintomis petražolėmis. Garnyrui tiks ryžiai, salotos.
2018-12-04 20:03