- Liežuvis, 800 gramų
- Morkos, 2 vienetai
- Petražolės
- Salieras, 1 vienetas
- Česnakai, 3 vienetai
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus
- Citrinos rūgštis
- Krienai, 1 valgomasis šaukštas
- Poras, 1 vienetas
- Pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Nuplaukite liežuvį ir įtrinkite pipirais, česnakais, sumaišytais su cukrumi, druska, citrinos rūgštimi. Padėkite į šaldytuvą 12 val.
Išvirkite su daržovėmis. Išvirusį panardinkite į šaltą vandenį ir nulupkite. Supjaustykite griežinėliais, užpilkite krienų padažu ir dar kiek pakaitinkite. Prie liežuvio tinka karštos virtos bulvės.