- Moliūgas, 1.5 kilogramo
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Miltai, 450 gramų
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 2 skiltelės
- Šalavijai, 8 lapai
- Pipirai
Moliūgą pabadykite peiliu ir įkiškite į orkaitę kepti 10 minučių (1 kartą apverskite). Galėsite lengviau perpjauti.
Perpjaukite moliūgą per pusę, išimkite sėklas. Sudėkite nupjauta puse į kepimo popieriumi arba folija išklotą skardą, apipilkite aliejumi ir pabarstykite druska. Kepkite apie valandą, arba kol moliūgas suminkštės.
Kai moliūgas kiek atvės, nulupkite, minkštimą sutrinkite iki tyrelės.
Sudėkite į keptuvę ir 10 minučių pakaitinkite, kad nugaruotų skysčio perteklius. Atvėsinkite.
2 puodelius minkštimo sudėkite į dubenį, sumaišykite su kiaušiniu, druska ir 1 stikline miltų, maišykite, kol tešla atšoks nuo sienelių.
Išverskite ant miltais pabarstyto stalo, jei reikia - priberkite dar miltų, ir užminkykite tešlą. Padarykite lazdelę ir supjautykite ją riekutėmis (galima užšaldyti ateičiai - skonis beveik nesiskirs).
Užvirinkite pasūdytą vandenį. Dėkite po 1 puodelį virtinukų, kai iškils - pavirkite dar 2 min. ir išgriebkite.
Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite susmulkintą česnaką ir supjaustytus šalavijus. Kepinkite, kol česnakas pagels.
Sudėkite virtinukus į paruoštą padažą, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite. Galima pabarstyti tarkuotu sūriu.