- Netiršta bulvių košė, 1 kilogramas
- Kukurūzų miltai, 2 stiklinės
- Džiovintos slyvos, 200 gramų
- Riešutai, 200 gramų
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnakas, 3 skiltelės
- Druska
- Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Sumaišykite bulvių košę ir miltus, iš šios tešlos padarykite graikinio riešuto dydžio kukuliukus.
Slyvas pusvalandį pamirkykite karštame vandenyje, išimkite kauliukus.
Į kiekvieną slyvą įdėkite po ketvirtadalį riešuto. Kukuliukus suplokite, į vidurį įdėkite po įdarytą slyvą, užspauskite kraštelius. Apvoliokite smulkiose kukurūzų kruopose.
Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai užvirs, virkite dar 5-7 minutes.
Smulkintą svogūną apkepkite svieste arba aliejuje, kol pagels, įdėkite žalumynų ir perspausto česnako, išmaišykite.
Apipilkite šiuo mišiniu virtinukus ir patiekite.