Virtiniai su mėsos ir dilgėlių įdaru

Virtiniai su mėsos ir dilgėlių įdaru
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Maltas kiaulienos arba jautienos faršas, 400 gramų
  • Dilgėlės, 150 gramų
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Aliejus kepimui, 1 valgomasis šaukštas
  • druska, pipirai
  • Vanduo, 250 mililitrų
  • Miltai, 600 gramų
  • Didelis kiaušinis, 1 vienetas
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus tešlai (alyvuogių arba saulėgrąžų), 50 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijokite (reikės 500-600 gramų, priklauso nuo pačių miltų), įberkite šaukštelį druskos, šluotele išamišykite, padarykite miltuose duobutę ir įmuškite didelį kiaušinį (arba porą mažų). Tada ten pat supilkite aliejų tešlai ir vandenį, užminkykite elastingą tešlą. Uždenkite, kad nedžiūtų, ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

  2. Pasiruoškite įdarą: svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje, kad pagelstų, atvėsinkite ir sumaišykite su faršu, prieskoniais, smulkintom arba pertrintom dilgėlėm bei druska.

  3. Lipinkite nedidelius virtinukus, jei norite - galite užšaldyti kitam kartui. Virkite kaip įprastus koldūnus, patiekite su neriebia grietine.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Rasa
» Rašyti komentarą