- Kvietiniai miltai, 350 gramų
- Svogūnai, 70 gramų
- Alyvuogių aliejus, 50 mililitrų
- Druska, 3 gramai
- Morkos, 150 gramų
- Baltagūžis kopūstas, 500 gramų
- Vanduo, 150 mililitrų
Suberkite į miltus druską, įpilkite apie 150 ml šilto vandens ir užminkykite minkštą tešlą. Pridenkite plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą.
Sutarkuokite morkas ir svogūnus, apkepkite keletą minučių aliejuje, supjaustykite juostelėmis kopūstą.
Atidėkite į šalį trečdalį morkų su svogūnais, į likusias troškintas daržoves sudėkite kopūstus. Pamaišydami troškinkite, kol kopūstai bus paruošti naudoti ir apkepę. Pagal skonį pabarstykite druska.
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite ne storesnį kaip 3 mm lakštą. Išspauskite skrituliukus, įdarykite, užlankstykite kraštus.
Sudėkite miltuose pavoliotus virtinukus į pasūdytą verdantį vandenį, virkite 5-7 minutes, išgriebkite, apipilkite augaliniu aliejumi ir patiekite su likusiomis troškintomis daržovėmis ir žalumynais.