Virtas ir marinuotas liežuvis

Virtas ir marinuotas liežuvis
Ingredientai:
  • Jaučio liežuvis, 500 gramų
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Ryžių actas, 2 valgomieji šaukštai
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
  • Bazilikai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Liežuvį išviskite pasūdytame vandenyje. Galima virti su svogūnu, morka, galima įdėti saliero, pastarnoko. Virtą liežuvį atvėsinkite po tekančiu šaltu vandeniu, tuomet lengvai nusilups plėvės.

  2. Marinatui sumaišykite aliejų, actą, cukrų, druską, išplakite. Suberkite nedideliais gabaliukais pjaustytą česnaką, džiovintą baziliką, juoduosius pipirus.

  3. Liežuvį supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su marinatu, įdėkite į indą ir palikite marinuotis šaldytuve pernakt.

  4. Skanu su krienais, juodos duonos rieke.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Diana
» Rašyti komentarą