- Lęšiai, 1.5 stiklinės
- Svogūnas, 1 vienetas
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Karis, 1 arbatinis šaukštelis
- Ciberžolė, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kuminas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Česnakas, 1 skiltelė
- Imbieras, 1 centimetras
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Konservuoti pomidorai, 400 gramų
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Lęšius išvirkite pagal nurodymus ant pakelio. Nepervirkite.
Išlydykite sviestą. Jame apkepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite perspaustą ar labai smulkiai pjaustytą česnaką, imbierą, prieskonius ir viską pakepinkite, kol pasklis prieskonių kvapas. Tuomet sudėkite smulkintus, konservuotus pomidorus (supilkite visą skardinės turinį), berkite cukraus, truputį patroškinkite. Šiame etape papildomai galite įdėti gabaliukais pjaustyto moliūgo, morkų, cukinijų...
Galiausiai suberkite virtus lęšius, įmaišykite grietinėlę (ją galima pakeisti kokosų pienu, jeigu norite veganiško patiekalo) ir troškinkite dar apie 15-20 min. iki kol lęšiai šiek tiek suvirs, o troškinys sutirštės.
Troškinio užpilkite ant virtų ryžių, užberkinte smulkintų kalendros lapelių.
2018-12-26 00:59