Vegetariškas briuselio kopūstų patiekalas

Vegetariškas briuselio kopūstų patiekalas
Ingredientai:
  • Briuselio kopūstai, 500 gramų
  • Svogūnai, 250 gramų
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 3 žiupsneliai
  • Citrina, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Nupjaukite kopūstų galiukus, pačius kopūstus perpjaukite.

  2. Nupjaukite svogūnų viršūnėles.

  3. Pavirkite pasūdytame vandenyje kopūstus 2 minutes.

  4. Iš verdančio vandens dėkite juos tiesiai į šaltą vandenį. Nuvarvinkite ir nusausinkite.

  5. Į tą patį verdantį vandenį sudėkite svogūnus. Virkite maždaug 10 minučių. Išimkite iš puodo ir nuimkite lukštus.

  6. Išlydykite keptuvėje sviestą, sudėkite kopūstus ir svogūnus, pabarstykite druska, pipirais. Pamaišykite ir nukaiskite.

  7. Kepkite iki 230 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių.

  8. Keptas daržoves patiekite su citrinos riekelėmis arba svogūnų žiedais.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Aida
» Rašyti komentarą
» Komentarai
simona
2013-07-14 17:20
ne