- Varškė, 700 gramų
- Miltai, 500 gramų
- Sviestas, 150 gramų
- Uogienė, 300 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Aguonos, 80 gramų
- Vanilinis cukrus, 5 arbatiniai šaukšteliai
- Cukraus pudra, 6 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Krakmolas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, atvėsinkite. Išmaišykite miltus ir kepimo miltelius.
Išplakite 3 kiaušinio trynius, 1 stiklinę miltų bei ataušintą sviestą.
Supilkite 3 baltymus, cukrų (pagal skonį), įberkite druskos, gerai išplakite ir supilkite į tešlą, viską gerai išminkykite.
Tešlą padalinkite į dvi dalis ir padėkite į šaldiklį maždaug valandai.
Varškę, krakmolą ir aguonas sudėkite į vieną dubenį, gerai pertrinkite.
Cukraus pudrą, žiupsnelį druskos ir vanilinį cukrų gerai išplakite su 2 kiaušinio baltymais ir įmaišykite į varškę.
Kepimo formą ištepkite riebalais. Vieną gabalėlį tešlos stambiai sutarkuokite į skardą. Tolygiai paskirstykite varškę, ant viršaus užtepkite uogienės ir užtarkuokite likusią tešlą.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą, pabarstykite pudra ir patiekite.