Varškės pyragas su uogiene

Varškės pyragas su uogiene
Ingredientai:
  • Varškė, 700 gramų
  • Miltai, 500 gramų
  • Sviestas, 150 gramų
  • Uogienė, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Aguonos, 80 gramų
  • Vanilinis cukrus, 5 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukraus pudra, 6 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 žiupsnelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Krakmolas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, atvėsinkite. Išmaišykite miltus ir kepimo miltelius.

  2. Išplakite 3 kiaušinio trynius, 1 stiklinę miltų bei ataušintą sviestą.

  3. Supilkite 3 baltymus, cukrų (pagal skonį), įberkite druskos, gerai išplakite ir supilkite į tešlą, viską gerai išminkykite.

  4. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir padėkite į šaldiklį maždaug valandai.

  5. Varškę, krakmolą ir aguonas sudėkite į vieną dubenį, gerai pertrinkite.

  6. Cukraus pudrą, žiupsnelį druskos ir vanilinį cukrų gerai išplakite su 2 kiaušinio baltymais ir įmaišykite į varškę.

  7. Kepimo formą ištepkite riebalais. Vieną gabalėlį tešlos stambiai sutarkuokite į skardą. Tolygiai paskirstykite varškę, ant viršaus užtepkite uogienės ir užtarkuokite likusią tešlą.

  8. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą, pabarstykite pudra ir patiekite.

Porcijų skaičius: 6
» Rašyti komentarą