- Sviestas, 100 gramų
- Cukrus, 250 gramų
- Varškė, 250 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Razinos, 150 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Miltai, 300 gramų
Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, sudėkite varškę ir vėl perplakite. Jeigu varškė labai biri ir sausa, tai įpilkite šlakelį pieno ar grietinėlės, perplakite. Po vieną, kaskart perplakant, įmuškite kiaušinius. Įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešla turi priminti tirštą grietinę, jeigu tešla gavosi pernelyg skysta, tai įberkite dar šiek tiek miltų, o jeigu, atvirkščiai, perdėm tvirta, primenanti minkomą tešlą, tai įpilkite papildomą šlakelį pieno ar grietinėlės.
Į paruoštą tešlą įmaišykite razinas.
Tešlą paskirstykite į formeles, reikėtų pirpildyti 2/3 formelės tūrio. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iš šios tešlos galite kepti ir didelį keksą, tik jį kepti reikės ilgiau, apie valandą.
Paprasti, purūs keksiukai, kuriuos galima kepti su įvairiais džiovintais vaisiais, uogomis, riešutais ar šokolado gabaliukais.
2019-02-16 09:14