- Miltai, 2 stiklinės
- Sviestas, 150 gramų
- Cukrus, 1 stiklinė
- Varškė, 250 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilės ekstraktas, 2 lašai
- Razinos, 1 sauja
Razinas užmerkite karštame vandenyje, po 10 min. nukoškite ir palikite apdžiūti.
Kambario temperatūros sviestą (truputį pasilikite formai patepti) ištrinkite su varške. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol suputos ir pabals, supilkite ant varškės. Viską sumaišykite, jeigu norite, tai įlašinkite vanilės ekstrakto.
Į gautą masę, dalimis, vis permaišant įsijokite miltus bei kepimo miltelius. Visą tešlą dar kartą gerai išmaišykite. Turi gauti tiršta tešla. Į ją įmaišykite jau apdžiūvusias, brinkintas razinas.
Tešlą sudėkite į sviestu pateptą formą. Ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Pjaustykite atvėsusį keksą.
Iškeptą keksą galima apiberti cukraus pudra. Šį keksą galima kepti ir su kitais džiovintais vaisiais, uogomis, riešutais.
2023-06-24 14:25