- Varškė, 450 gramų
- Moliūgas, 200 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Grietinė, 100 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Vanilinis cukrus, 10 gramų
- Miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Pertrinkite varškę, pridėkite paprastą ir vanilinį cukrų. Išmaišykite. Tuomet įmuškite kiaušinius, sudėkite 100 g minkšto sviesto, grietinę ir gerai išplakite. Įberkite druskos, įsijokite miltus ir viską gerai išmaišykite.
Moliūgo žievę nupjaustykite, sėklas pašalinkite, supjaustykite kubeliais (nepjaustykite labai mažais, nes sukeps į košę, nei labai dideliais, nes liks kieti). Moliūgo gabaliukus patroškinkite 50 g svieste 5 min.
Likusiu sviestu ištepkite kepimo formą, sudėkite pusę varškės masės, tuomet sudėkite moliūgų kubelius, uždėkite likusią varškės masę.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Kepimo laikas priklauso nuo formos.
Į apkepą papildomai galima įmaišyti riešutų, razinų.