Varškės apkepas su moliūgų gabaliukais

Varškės apkepas su moliūgų gabaliukais
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Varškė, 450 gramų
  • Moliūgas, 200 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Grietinė, 100 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Vanilinis cukrus, 10 gramų
  • Miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Pertrinkite varškę, pridėkite paprastą ir vanilinį cukrų. Išmaišykite. Tuomet įmuškite kiaušinius, sudėkite 100 g minkšto sviesto, grietinę ir gerai išplakite. Įberkite druskos, įsijokite miltus ir viską gerai išmaišykite.

  2. Moliūgo žievę nupjaustykite, sėklas pašalinkite, supjaustykite kubeliais (nepjaustykite labai mažais, nes sukeps į košę, nei labai dideliais, nes liks kieti). Moliūgo gabaliukus patroškinkite 50 g svieste 5 min.

  3. Likusiu sviestu ištepkite kepimo formą, sudėkite pusę varškės masės, tuomet sudėkite moliūgų kubelius, uždėkite likusią varškės masę.

  4. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Kepimo laikas priklauso nuo formos.

  5. Į apkepą papildomai galima įmaišyti riešutų, razinų.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą