Varškėčiai su svogūnų laiškais

Varškėčiai su svogūnų laiškais
Ingredientai:
  • Varškė, 400 gramų
  • Kiaušiniai, 2
  • Miltai, 50 gramų
  • Citrina, 1 vienetas
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Svogūnų laiškai, 1 pundelis
  • Miltai pavoliojimui, 1 sauja
  • Aliejaus kepimui, 3 valgomieji šaukštai
  • Grietinės patiekimui, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę, kiaušinius, druską, miltus ištrinkite iki vienalytės konsistencijos. Turėtų gautis lipni tešla. Įmaišykite nutarkuotą citrinos žievelę ir smulkintus svogūnų laiškus (šiek tiek pasilikite patiekimui).

  2. Drėgnomis rankomis suformuokite varškėčius, juos apvoliokite miltuose.

  3. Kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių iki kol paruduos.

  4. Patiekite su grietine ir likusiais svogūnų laiškais.

  5. Tinka patiekti su gabaliuku sūdytos ar silpnai rūkytos lašišos.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą