Varškėčiai su obuoliais

Varškėčiai su obuoliais
Ingredientai:
  • Varškė, 250 gramų
  • Obuoliai, 2 vienetai
  • Cinamonas, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Bulvių krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Manų kruopos, 3 valgomieji šaukštai
  • Avižiniai dribsniai, 1 stiklinė
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į troškinuvą. Apibarstykite cinamonu ir gaminkite, kol suminkštės. Pertrinkite.

  2. Į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, sudėkite grietinę ir gerai pertrinkite.

  3. Sudėkite obuolių tyrelę, krakmolą ir manus, išmaišykite.

  4. Dribsnius suberkite į dubenėlį, įdėkite po šaukštą varškės masės, apvoliokite ir suformuokite varškėčius.

  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi ir truputį pabarstykite manais. Kepkite varškėčius apie 20-25 min.

  6. Patiekite su obuolių džemu, uogiene arba šokoladu.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Joana
» Rašyti komentarą