- Varškė, 250 gramų
- Obuoliai, 2 vienetai
- Cinamonas, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Bulvių krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Manų kruopos, 3 valgomieji šaukštai
- Avižiniai dribsniai, 1 stiklinė
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į troškinuvą. Apibarstykite cinamonu ir gaminkite, kol suminkštės. Pertrinkite.
Į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, sudėkite grietinę ir gerai pertrinkite.
Sudėkite obuolių tyrelę, krakmolą ir manus, išmaišykite.
Dribsnius suberkite į dubenėlį, įdėkite po šaukštą varškės masės, apvoliokite ir suformuokite varškėčius.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi ir truputį pabarstykite manais. Kepkite varškėčius apie 20-25 min.
Patiekite su obuolių džemu, uogiene arba šokoladu.